Om Fyndiq

Vår berättelse

Fyndiq är en svensk marknadsplats för e-handel. Vår främsta uppgift är att sammanföra framstående handlare med fyndsugna köpare. Vi är Sveriges största fyndvarushus på nätet och vi strävar efter att sprida #smallmomentsofjoy till alla som säljer eller köper något via Fyndiq.se.

Fyndiq slog upp sina virtuella dörrar i augusti 2010 och tog därmed ett kliv in på den svenska e-handelsmarknaden. Som startup-företag inom teknikbranschen var vår plan ända från början att ta över fyndvärlden och förse fyndsugna köpare i hela landet med små stunder av glädje. Glädje? Javisst, glädje! Glädjen infinner sig när framstående handlare sammanförs med fyndsugna köpare, som söker bra produkter till ännu bättre priser via en plattform, som många närmast skulle beskriva som en marknadsplats.

Men berättelsen bakom Fyndiq sträcker sig, såsom du säkert redan misstänkt, lite längre tillbaka än så. Idén föddes år 2009, då Fredrik Norberg (marknadschef) begick det facila misstaget att köpa ett antal bambuvaser i tron om att de skulle kunna säljas med god vinst. Trots att de var fina och så, var det ingen som ville köpa dem av honom. I egenskap av ägare till en samling vaser, som stod och samlade damm (läs felslagna-förväntningar-på-en-framtida-inredningstrend), kom han till slutsatsen att han inte kunde vara den enda handlaren i landet som drabbats av åkomman ”överfyllt lager utan effektiva säljkanaler”. Med denna enkla tanke i bakhuvudet tog han kontakt med de övriga fyra grundarna, Dinesh Nayar (vd), Micael Widell (f d teknikchef), David Brudö (grundaren av Destly) och Dan Nilsson (grundaren av ehandel.se och roligarprylar.se). Tillsammans började de fem att staka ut vägen för Fyndiqs fortsatta utveckling mot en ledande fyndmarknad med målet att sammanföra framstående handlare med fyndsugna köpare.

När vi snabbspolar framåt 6 år från lanseringen till idag, återfinner vi Fyndiq som en väletablerad aktör på den svenska marknaden. Hela 71 % av svenskarna känner till Fyndiq som ett fyndens online-varuhus, över två miljoner unika besökare tittar in på Fyndiq.se varje månad och mer än 6 miljoner varor (eller små stunder av glädje) har levererats genom Fyndiq sedan augusti 2010.  


Därför du ska välja Fyndiq 

Fyndiq.se startade med syftet att vara en enkel och effektiv merförsäljningskanal för landets alla handlare att maxa sin försäljning av nya produkter genom. Vi gör det möjligt för våra handlare att koncentrera sig på att hitta bra produkter för våra fyndjägare, leverera högkvalitativ produktinformation och att skicka ut produkten till kunden. För att kunna uppnå det hanterar Fyndiq allt annat från marknadsföring och betallösning till kundtjänst som avtalspart. 

Vi har inga startavgifter eller fasta månads- eller serviceavgifter, utan vår prismodell fungerar som så att vi tar ut en selling fee på 7 % på ditt produktpris. Vi tar även ut en fast avgift på 10 kronor för varje såld produkt i kategorin Mobil & Surfplattor och 5 kronor för varje såld produkt i alla andra kategorier.

Exempel:

  • För en produkt som säljs på Fyndiq i kategorin Mobil och Surfplattor för 100 kronor, kommer du som handlare att behålla 83 kronor.  Selling fee för produkten är 7 kronor plus 10 kronor, eller 17 kronor totalt.
  • För en produkt som säljs på Fyndiq i kategorin Hälsa och Skönhet för 100 kronor, kommer du som handlare att behålla 88 kronor.  Selling fee för produkten är 7 kronor plus 5 kronor, eller 12 kronor totalt. 

Över en halv miljon fyndsugna kunder besöker oss varje månad och fyndar bland över 700 000 bra produkter till ännu bättre priser. Gör som mer än 1700 butiker och haka på du också! Tillsammans bygger vi det ultimata fyndvaruhuset på nätet.

Våra handlare använder Fyndiq främst som:

  • Merförsäljningskanal - för att nå en ny och bredare målgrupp och snabbt komma igång med sin försäljning.
  • Utförsäljningskanal - för att lägga ut de produkter som de inte vill rea ut i sin egen butik och frigöra lagerutrymme för ”hyllvärmare” som bara ligger och binder kapital.
  • Alternativ till egen webbshop - för att kunna nå ut med sina produkter till målgruppen som är online, utan att behöva sätta upp en egen webbshop.