Försäljningstips

Boosta din försäljning med bra annonser

Vi har flera kampanjer för att pusha bästsäljande produkter, som då syns lite extra mycket på sajten.

För att kunna annonsera dina produkter på bästa möjliga sätt behöver vi bästa möjliga produktinformation. Det skapas annonser för varje enskild produkt och sannolikheten att annonserna aktiveras och klickas blir högre ifall produktinformationen är bra. Det betyder att sannolikheten för att just dina produktannonser köps på Fyndiq ökar. Dessutom ökar konverteringsgraden på dina produktsidor (även om kunden kommit in via någon annan trafikkanal) om produktbilderna, produktnamnet och beskrivningen är bra.

Det finns tre saker att tänka på när man utformar en bra produktannons:

Produktbilder

Bilder är väldigt viktiga för en bra försäljning. Den första produktbilden ska visa hela produkten (allt som ingår i köpet) tydligt mot en ljus, frilagd bakgrund. Professionella och enhetliga bilder ökar både konverteringen och möjligheten för oss att lyfta fram dina produkter i marknadsföringen. Tänk även på att vattenstämplar, företagsmarknadsföring och URL: er är en big no no på Fyndiq. Ladda heller inte upp för små bilder som gör det svårt för kunden att få en tydlig bild av vad som säljs. 

Produktnamn

Alla produkter har någon eller några viktiga egenskaper så det är smart att lyfta fram dem i annonsens rubrik. Produkttyp, varumärke, och produktmodell är exempel på egenskaper som är viktiga att få med i rubriken. Ibland vill man gärna dra till med “snygg” eller “coolast i stan” också, men på Fyndiq är sakligt bäst när det kommer till rubrikerna.

Produktbeskrivning

Som kund vill man ju gärna veta så mycket som möjligt om produkten innan man köper. Tänk på att maxa produktbeskrivningen med allt som är viktigt, till exempel hur produkten används, hur stor den är, material, färg och eventuellt varumärke. Tänk på att ge information om produkten som krävs enligt lag. Samtidigt är det också viktigt att texten är relevant, eftersom för mycket information kan göra att kunden inte läser klart överhuvudtaget.


Prissättning

Ett fynd kan innebära många saker, så fastna inte för mycket på att produktpriset måste ligga under 50-lappen. Vi vill erbjuda något för alla och det innebär både superbilliga produkter såväl som märkesprylar på rea.
 
Ett bra sätt att kunna sänka priset lite extra är att använda Fyndiq som volymkanal. Att sänka priset med några kronor kan hjälpa till att öka antalet ordrar markant, så även om marginalen inte är blir lika hög, kommer ökningen i antalet ordrar att väga upp för det.
Och förresten! Ju bättre en produkt säljer, desto bättre placering får den på sajten.


Kombinationserbjudanden/Flerpack

Ibland kan det vara svårt att sänka priset för särskilda produkter. Vissa produkter är inte lika vänliga mot fraktkostnaderna som tillkommer och därför måste en viss marginal hållas. I de fallen kan det vara bra att slå ihop varor och göra flerpack eller kombinationserbjudanden. På så sätt får du upp ordervärdet utan att fraktkostnaden äter upp hela vinsten. Var dock säker på att kombinationserbjudanden är uppladdade som en separat produkt då de inte kan kombineras på sajten.


Kampanjtips

Har du några riktiga kioskvältare i sortimentet? Låt oss veta, så kanske vi kan pusha fynden lite extra med en kampanj! För att vi ska kunna göra en kampanj, vill vi gärna att det ska vara superbra produkter till superbra priser. Vi gör olika kampanjer, beroende på vilken typ av prissänkningar du gör:

Fynd med nedsatt pris - En eller flera produkter med nedsatt pris.
Här kan du synas: I högerspalten på vår hemsida och i vårt veckoutskick.
 
Massrabatt (%) - Kan t.ex. vara 50% rabatt på en produktserie. Se till att lista alla produkter och ange dessutom priset du är villig att sänka produkten till.
Här kan du synas: Startsida, högerspalt, veckoutskick, sociala medier.
 
Specialerbjudanden (tex 3 för 2) - Ett erbjudande där kunden t.ex. får den billigaste produkten på köpet. Här är det viktigt att du själv packar ihop dina produkter så att varje produkt-ID innehåller tre produkter (om du ska erbjuda 3 för 2). Det finns inga möjligheter att reglera detta i kassan, utan du måste då själv sätta ihop dessa paket.
Här kan du synas: Startsida, högerspalt, veckoutskick, sociala medier.
 
Skicka dina kampanjtips till oss via handlare@fyndiq.se med rubriken ”Kampanjtips” och med en titel som bäst beskriver vilken typ av produkter du har. Du kan antingen skriva ner en lista på de produkter du vill tipsa om eller skicka dem en Excel-fil. Hur som helst vill vi ha följande information:

  • Produktens namn
  • Fyndiqs produktkategori
  • Fyndiqs produktnummer
  • Nuvarande pris
  • Eventuellt kampanjpris
  • Antal kvar i lager