Orderhantering

När du fått en order

När du fått en order skriver du ut och packar ner plocklistan tillsammans med produkten. Försändelsen måste sedan gå iväg inom 24 timmar (vardagar) från det att du mottagit ordern. Det är inte tillåtet att skicka med reklam för din egna webbshop/butik i försändelsen. Endast Fyndiqs plocklista ska skickas med.

Om du sköter dina ordrar via dina handlarsidor bör du markera ordern som hanterad när produkten är packad och skickad och då även lägga till eventuellt spårningsnummer i Order-vyn. Det ger en väldigt bra kundupplevelse och minskar även ärenden angående orderstatus.  

 

Om du inte kan leverera

Om du av någon anledning inte kan skicka en lagd order, kan du via dina handlarsidor anmäla lagersaldofel på varan. Det kan du göra på varje order i Order-vyn inom 24 timmar, helgfria vardagar, efter en order lagts. Då skickas automatiskt ett mejl till kunden samtidigt som en återbetalning registreras, så kunden inte behöver betala för den uteblivna varan.

Om du måste anmäla ett lagersaldofel efter 24 timmar har gått, kan du också kontakta vår kundservice på order@fyndiq.se, så hjälper de dig att lösa ärendet.

 

Frakten

Vilket fraktsätt du väljer att skicka din försändelse väljer du helt själv, men använd dig av någon av följande fraktbolag och ta hänsyn till kraven på leveranstid enligt våra allmänna villkor. Fraktkostnaden för att skicka produkten till kunden ska inkluderas i produktens pris på Fyndiq och den kostnaden står du som handlare för.

  • PostNord
  • Schenker
  • DHL
  • DSV
  • UPS
  • Bring

Observera att alla ordrar ska skickas inom 24 timmar, helgfria vardagar. Det betyder att ordrar som läggs till exemepl på fredag kl. 11 på morgonen ska skickas senast kl. 11 följande måndag. Snabba leveranser av dina produkter kommer antagligen att uppfattas som positivt i omdömen från kunderna.

 

Hantera lagersaldot

Det är viktigt att ditt lagersaldo alltid är uppdaterat. Om du använder ett orderhanteringssystem som är integrerat mot Fyndiqs API, kan lagersaldot uppdateras automatiskt, annars måste det göras manuellt via dina handlarsidor. Om du hanterar ditt lagersaldo manuellt och har samma produkt till försäljning på Fyndiq som i din egen webbshop/butik, måste du ha separata lagersaldon. På så sätt kan du undvika att en produkt hinner ta slut och ändå finnas kvar till försäljning på Fyndiq eller den egna webbshopen/butiken.