Så här kommer du igång

Innan du skapar ett konto

För att sälja på Fyndiq måste du ha ett svenskregistrerat företag som är aktivt, momsregistrerat och har F-skatt. Det är också viktigt att produkterna du vill sälja lagerhålls i Sverige. Här kan du kika på vårt handlaravtal, om du vill veta mer.
Just nu är Fyndiq i startgroparna med att öppna upp för företag som är registrerade i EU utanför Sverige. Företag som vill vara en del av det första testflödet kan höra av sig till handlare@fyndiq.se


Skapa ett konto

När du skapar ett konto hos oss ber vi först om lite grundläggande information, som organisationsnummer och kontaktuppgifter till den person som ska ansvara för kontot på Fyndiq. Direkt efter registreringen kan du logga in på ditt konto (eller handlarsidor som vi kallar det) och lägga upp produkter till försäljning.
 
På dina handlarsidor finns allt du behöver för att ha full koll på din Fyndiq-försäljning, bland annat information om dina ordrar, utbetalningsspecifikationer, val av kontaktuppgifter och mycket mer.


Skapa en säljande annons

Att skapa en bra annons är inte svårt. Du behöver egentligen bara tänka på tre saker:

 
Bilderna: Ha med många och tydliga bilder på produkten mot en enkel (förslagsvis helvit, ljusgrå eller ljusbeige) bakgrund. Eftersom nätshopping innebär att man inte kan klämma och känna på produkterna, är det viktigt att bilderna kompenserar för det. Ingen vill ju köpa grisen i säcken.
 
Texten: Håll annonstexten informativ och relevant. Olika produkter kräver olika mycket text, men kunden läser bara så länge det känns intressant, så sväva inte iväg för mycket i beskrivningen.
 
Priset: Tänk på prissättningen som en avgörande del i en lyckad försäljning. Kunderna besöker oss för att hitta fynd = prisvärda produkter. Se Fyndiq som en volymkanal - pressade priser ger bättre försäljning. Och våga testa dig fram, du kan tjäna mycket på det i längden.

Vi supportar alla som säljer hos för att maxa försäljningen så mycket det bara går. När du skapat ett konto hos får du t.ex. tillgång till en kunskapsbank fylld av tips och tricks.