Bara 15 kr frakt!

Bara 15 kr frakt!

StartsidaKampanjer
Köp USB-C Kabel, sladd & adapter här

USB-C

USB-portar är inte helt okomplicerade. Från början fanns en variant som passade för alla enheter. Många skulle säga att detta var en enklare tid. Det kan man förstås hävda men i takt med att teknikutvecklingen går framåt så har nya varianter tillkommit. Smidigare, mindre och kraftfullare. USB-C är en sådan variant. Det är, som titeln på texten avslöjar, just USB-C som vi kommer att fokusera på här.

Några funderingar gällande USB-C?

Det är inte helt enkelt att hålla koll på vilken typ av port man ska välja. Detta har vi full förståelse för och därför påminner vi om att vår kundservice alltid står till tjänst.

Kontakta oss för att räta ut frågetecken, kring USB-C eller kring några andra produkter!

Vad är USB-C?

Vi börjar från början. Vad är egentligen USB-C?

Först och främst ska man komma ihåg att tiderna alltid förändras när det kommer till teknik. Det går snabbare och snabbare. En dag släpps en typ av enhet som utraderar dess föregångare fullständigt. Ett tydligt exempel på sådan utveckling var mp3-spelarens demolering av Minidisk-spelaren. Det var inte länge som den senare fick flyga innan den nya generationens musikspelare tog över. Vår poäng är att det fungerar likadant med portar.

USB-C - En universell port

Universal Serial Bus är vad USB står för. Den senaste varianten av denna typ av port, USB-C, är mer universell än de tidigare generationerna. USB-C återfinns i många olika typer av hårdvaror. Den används för att ladda mobiltelefoner såväl som laptops men även en rad andra enheter.

Kraftfullare dataöverföring

Hastigheten för en USB-C kan variera beroende på enheten den används för. Däremot vet man med säkerhet att en USB-C, om förutsättningarna är optimala, kan nå hastigheter på 10 Gbps.

Utvecklat av proffsen

Man kan verkligen konstatera att USB har tagit världen med storm, både modell C och tidigare varianter. Precis som föregångarna så har USB-C utvecklats av USB-IF, vilket är en sammansvärjning av olika företag som utvecklar dessa portar. Bland dessa företag finns några av världens största teknikvarumärken; Microsoft, Dell, Apple, HP, Intel och Samsung.

Hur skiljer sig USB-C från andra portar?

Det är, som poängterats tidigare, inte så lätt att hänga med i virrvarret av portar som släppts under det senaste decenniet. Vi tycker därför att det är på sin plats att gå in på hur exakt USB-C skiljer sig mot föregångarna, konstruktionsmässigt.

Mindre och smalare

Den tydligaste skillnaden mellan USB-C och typ A/B är att den är betydligt mindre. Dess mer ovala form gör dessutom att den skiljer sig från de modeller som kommit innan. Det är inte ovanligt att blanda ihop Mikro-USB med USB-C då de båda har liknande storlek. Det finns däremot en viktig skillnad:

Vändbar

När USB-C släpptes fanns det en funktion som fick den att sticka ut från de tidigare versionerna. Den gick nämligen att vända. Båda sidor fungerade alltså att koppla in. Därmed raderade den ut en av de mest irriterande problemen hos tidigare USB-portar. Nämligen känslan av att man alltid sätter i sladden åt fel håll. Vändbarheten hade tidigare varit möjligt med andra typer av sladdar. När USB-C släpptes var det äntligen möjligt att njuta av detta även med USB-sladdar.

Ökande andel enheter ansluter

Det råder inga tvivel om att USB-C är den hetaste typen av port idag. Detta märks särskilt väl på de antal enheter som ständigt ansluter sig (no pun intended) till USB-C. Datorer, paddor, telefoner, hårddiskar och en stor mängd annan hårdvara är tillkommer ständigt. Brytpunkten för när USB-C blev den mer populära typen av anslutning var 2014. Då hade många av de nya produkter som släpptes denna port.

Har USB-C helt ersatt typ A?

Svar nej. Det är fortfarande vanligast med typ A snarare än C och andra när det gäller USB. En viktig anledning till detta är det faktum att A-varianten fortsatt används för många Apple-produkter. Det finns dock adaptrar som gör att de båda varianterna kan konvertera.

Fyndiq – USB-C m.m.

Fyndiq erbjuder ett av Sveriges absolut största utbud av kablar och sladdar av olika slag. Vi stannar inte vid USB-C utan tillhandahållet med många olika typer av produkter och varumärken. Faktum är att vi inte heller stannar vid sladdar och kablar, utan erbjuder ett stort utbud av en mängd olika produkter. Det är detta som har blivit vår grej. Vi säljer alltifrån just USB-C till regnjackor och idrottsartiklar. Alltifrån leksaker till inredning. Vi brinner för att ge våra kunder vad de vill ha, helt enkelt!

Hög kvalitet

När du väljer att handla hos oss på Fyndiq kan du räkna med kvalitet i alla led. Våra produkter håller hög kvalitet, har goda garantier och säljs alltid till ett konkurrenskraftigt pris. Letar du efter sladd för USB-C? Kolla gärna efter om du hittar andra produkter till din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Vi erbjuder mängder av tillbehörsprodukter som kan komma väl till pass.

God service

Det ska alltid kännas säkert att handla av oss på Fyndiq. Detta gäller förstås oavsett vad du än köper, USB-C eller annan produkt. Att leverera trygghet är centralt i vår verksamhet och, på många sätt, det som format oss redan från start. Allt som vi säljer säljs med goda garantitider och villkor som överensstämmer med svensk lag. Om du har några frågor kan du dessutom enkelt nå vår kundservice som vanligen har kort svarstid.

Snabba leveranser

1-16 arbetsdagar. Det är leveranstiden på alla våra produkter. Vissa leveranser går snabbare och vissa tar lite längre tid, men mellan 1-16 dagar kommer du ha din produkt. Anledningen till att vi kan erbjuda så pass snabba leveranser trots vårt gigantiska utbud är våra samarbeten. Vi arbetar både med Postnord, DHL och Schenker för leverans av våra produkter.

Dags att beställa USB-C?

Vi är glada att du har hittat in till oss på Fyndiq. Särskilt glada är vi förstås om du väljer att beställa din vara för USB-C av oss. Vi garanterar att vi kan leverera snabbare, smidigare och till ett lägre pris än våra konkurrenter.

Gör din beställning av USB-C idag!