Fri frakt

3-5 arbetsdagar leverans

1.6 miljoner kunder

Har handlat hos oss

Stort utbud

Över 2 miljon produkter

Populära varumärken

2 655 att välja bland!

Fynda billiga St Patrick’s day produkter

Är du redo för årets grönaste högtid? Här på Fyndiq har vi samlat massor av spännande och festliga produkter för Patrick’s day 2019, och du shoppar som vanligt smart, billigt och fraktfritt! Ta en ordentlig titt i vårt stora sortiment och fynda allt du kan tänkas behöva inför årets St Patrick’s day!

Saint Patrick’s day är en dag fylld av fest och firande världen över, men kanske allra främst på Irland. Här i Sverige har vi äntligen fått upp ögonen ordentligt för den festliga dagen och vi på Fyndiq ser självklart till att ladda upp med massor av St Patrick’s day produkter för dig att fynda bland! Hos oss hittar du allt från Leprechaun hattar till irländska flaggor och ballonger som går i färgerna grön, vit och orange. Ska du ordna en fest med St Patrick’s day tema är det här på Fyndiq du hittar festattiraljerna. Vi har St Patrick’s day girlanger, gröna partyskålar, gröna pappersassietter och St Patrick’s day servetter. Med andra ord allt som krävs för en fest i världsklass! Slå på stort och se till att årets grönaste och gladaste dag blir riktigt maxad genom att fynda bland massvis av gröna och sköna artiklar online här på Fyndiq!

Hur firar du Saint Patrick’s day i år?

Är du en inbiten Patrick’s day firare eller ska du kanske fira dagen för första gången? Oavsett om du har eller inte har firat förut kan du ge dig tusan på att du lär ha det riktigt skoj! Det är en dag fylld av glädje, sång, dans och kanske en och annan grön öl. Ja du läste rätt, på St Patricks day är det inte alls ovanligt att bli serverad den annars gulaktiga drycken i en helt annan färgpalett – nämligen grönt. Som du kanske vet är det ju faktiskt just färgen grönt som är det allra största kännetecknet för högtiden, så om du ska ut och fira får du inte glömma att klä dig i minst ett grönt plagg. Hos oss hittar du faktiskt helgröna maskeradkläder, så kanske kan du klä dig i en fullständig Leprechaun dräkt för att vara på den säkra sidan? Vissa har faktiskt som tradition att om man ser någon som inte bär något grönt på Saint Patrick’s day får man nypa denne lite lätt i armen, som en påminnelse om att det är en dag av festligheter. En lite knasig sed om du frågar oss!

St Patrick’s day historia

Vad är egentligen St Patrick’s day? Och vem är den där Patrick? Jo, såhär är det. St Patrick’s day är Irlands nationaldag och firas till minne av Sankt Patrik som är deras skyddshelgon. Enligt sägen var det självaste Patrick som tog kristendomen till Irland, och med sig i bagaget hade han den klassiska treklövern som han använde för att förklara treenigheten, alltså gud, sonen och den helige anden. Det är med andra ord här treklövern (som förövrigt är minst lika helig som färgen grönt när det kommer till St Patrick’s day) kommer in i bilden. Men är treklövern verkligen hela historien? Nej, man brukar även säga att Patrick befriade Irland från ormarna, som tros vara en metafor för hedendomen som blev borttvingat av St Patrick. Kort och gott handlar St Patrick’s day alltså om att hedra Irlands kanske allra kändaste skyddshelgon, Sankt Patrik.

Varför firar man Saint Patrick's day?

Nu undrar du kanske hur firandet kom in i bilden? Dagen blev en officiell helgdag i Irland i början av 1900-talet men fick inte den feststämpel som St Patrick’s day har idag förrän på det glada 60-talet. Då fick nämligen pubar tillstånd att ha öppet under helgdagen. Nu mera har Saint Patrick’s day blivit en internationell tillställning där man strävar efter ett så spexigt och festligt firande som det bara går. Allt går i grönt dagen till ära – från färgade floder till öl och pannkakor, och som du ser går även det mesta i vårt St Patrick’s day sortiment i grönt.

Tips inför Saint Patrick's day

Om det är något St Patrick’s day går ut på så är det att ha kul, och man får gärna spexa till det lite. Fyll skafferiet med klassisk St Patrick’s day mat som exempelvis konserverat kött och kål. Eller kanske kan du bjuda hem släkt och vänner på fest där ni leker Saint Patrick’s day lekar? Det finns massor att syssla med denna dag, och hos oss hittar du allt som har med treklöver och färgen grönt att göra. För inte är det väl någon som kan ha missat den kända klövern (även kallad shamrock) och det gröna temat som är så djup förknippat med den irländska högtiden? Tveksamt. För att göra St Patrick’s day 2019 oförglömlig hoppas vi att du ser till att pynta både hemmet och dig själv med St Patrick’s day produkter från oss på Fyndiq!

Därför firar vi Sankt Patriks dag i Sverige

Man behöver inte vara irländare för att älska Saint Patrick’s day, det är nämligen något som firas över nästan hela världen. Sankt Patriks dag, som man kanske egentligen ska kalla firandet här i Sverige, är en global högtid. Med det menas att man firar St Patrick’s day världen över, och precis som med många andra högtider har vi i Sverige börjat anamma även denna. Och tur är väl det, för det är inte många saker som slår ett riktigt bra firande! Faktum är att St Patrick’s day kommer alldeles perfekt i övergången mellan vinter och vår vilket gör att man känner att det äntligen går mot ljusare tider! En fantastisk anledning att fira helt enkelt. Och lyckligtvis finns vi på Fyndiq här för dig så du kan göra riktiga fynd bland våra Saint Patrick’s day prylar. Kanske är det du som gör succé på festen genom att servera grönfärgad öl ur ett stort uppblåsbart glas? Eller är det kanske St Patrick’s day folieballongerna som tar kalaset till nya höjder? Faktum är att något så enkelt som en grön bordsduk kan höja stämningen!

När är Saint Patrick's day 2019?

Att hålla reda på alla dessa högtider är inte alltid så lätt, men om det är något att ha i förvar djup där bak i huvudet är det att St Patrick’s day infaller den 17 mars varje år. I år infaller detta på en söndag, så om du ska fira Saint Patrick’s day 2019 är det alltså den 17 mars du ska skriva upp i kalendern – för hur ofta har man en såhär pass bra anledning att festa till det en söndag?

Så handlar du på Fyndiq inför St Patrick’s day

Vi på Fyndiq har samlat massor av St Patrick’s day fynd på ett och samma ställe. Det betyder att produkterna du ser här kan komma från tusentals olika butiker runt om i hela Sverige, men du behöver inte ta dig längre än hit till oss på Fyndiq för att fynda – smart, eller hur?

Vad som kan vara bra att tänka på är att om du beställer flera olika Saint Patrick’s day prylar så är chansen stor att de skickas från olika butiker. Då kommer dessa produkter också att levereras i olika paket som kanske inte heller dyker upp samtidigt. Men, som vanligt får du alltid fri frakt oavsett hur många produkter du än beställer. Kom ihåg att plomberade St Patrick’s day produkter inte inkluderas i ångerrätten på Fyndiq om plomberingen är bruten.