Bara 15 kr frakt!

Bara 15 kr frakt!

StartsidaKampanjer
Rocka sockorna med oss – Rocka sockorna 2023

Rocka sockorna med oss på Fyndiq

Snygga strumpor till grymma priser

Nu är det dags att rocka sockorna med oss på Fyndiq! Men har du koll på vad det är detta går ut på och varför ”Rocka Sockorna” uppkommit eller vad man ska göra för något? Inget att oroa dig för – vi på Fyndiq berättar allt du behöver veta!

Rocka Sockorna dagen infaller den 21 mars vilket är den internationella Världsdagen för Downs syndrom. Och vad har då rocka sockorna med detta att göra? Jo, det hela handlar om att hylla olikheter och att slå ett slag för alla människors lika värde och lika rättigheter – genom att ta på sig olika sorters strumpor på fötterna.

Så rockar du sockorna

Att rocka sockorna är enkelt, allt du behöver göra är att ta på dig olika sockor, eller strumpor. På högerfoten kan du ha en chockrosa och på vänsterfoten kan du ha en i vitt med blommor på, just vilka sockor du tar på dig spelar ingen roll: huvudsaken är att stumporna inte matchar. Svårare än så är det inte att visa att du värnar om allas lika värde och om att alla ska ha samma rättigheter.

Varför olika strumpor?

Det är faktiskt ingen slump att Rocka Sockornas datum är den 21/3 och inte heller är det en slump att denna dag är Världsdagen för Downs syndrom. När du föds med DS har du nämligen 3 exemplar av kromosom nummer 21. Varför du ska rocka sockorna för att visa ditt stöd är nästa sak som inte är en slump. Vet du varför? Fundera ett slag innan vi berättar (nedan)!

Har du någonsin tänk på vad två utrullade strumpor som ligger med hälarna mot varandra faktiskt ser ut som? Om du föreställer dig detta ser du snabbt att de två strumporna tillsammans bildar ett litet kryss, och vad är ett kryss en representation av inom genetiken? Kromosomer såklart! När vi rockar sockorna 2022 och alla andra år framåt så rockar vi våra kromosomer och visar med olika färger på strumporna att det är helt okej att vara annorlunda.

Varför uppmärksammar vi Rocka Sockorna dagen?

Hela bakgrunden till Rocka Sockorna kommer från det amerikanska initiativet ”Rock Your Socks” och det finns internationellt genom Down Syndrome International under namnet ”Lots of Socks”. Här i Sverige fick Rocka Sockorna dagen sitt stora genomslag först 2015, trots att Svenska Downföreningen lanserat kampanjen ”Rocka dina sockar” redan året innan vilket såklart också fick ett litet genomslag i sociala medier. Så hur kommer detta sig? Jo, tack vare en 10-årig tjej vid namn Nathea vars syster har DS. Via Facebook uppmuntrade hon både skolor och arbetsplatser att just rocka sockorna vilket snappades upp av nyhetsmedierna – och sedan dess har vi alla hakat på för att visa vårt stöd.

Så vill Fyndiq uppmärksamma Rocka Sockorna dagen

Visste du att det finns en Rocka Sockorna sång? Den heter såklart ”Rocka sockorna” och är skriven av Emma Sandanam med musik komponerad av Mette Herlitz. Texten i sången sätter ord på budskapet som rocka sockorna är skapat för att sända ut och handlar just om att våga kombinera olika och att det gör livet mer skoj – en fantastisk sång enligt oss på Fyndiq! Så i sångens anda har vi också valt att vara med och uppmärksamma initiativet Rocka Sockorna, fast lite mer på vårt sätt. Vi vill nämligen hjälpa dig och alla andra som vill ha olika strumpor på sig den 21/3 att hitta spännande strumpor att ha på er. Här har vi därför samlat ihop våra mest utstickande och unika strumpor för dig att fynda hem och para ihop med dina andra strumpor där hemma – våga missmatcha och blanda, här finns strumpor till Rocka Sockorna dagen för hela familjen!

Som vanligt hos oss på Fyndiq hittar du strumpor och sockor som kommer från många tusentals olika butiker runt om i hela Sverige. Beställer du flera paket strumpor eller sockor för att rocka sockorna ordentligt bör du därför vara medveten om att chansen är stor att dessa kommer att skickas från olika butiker – vilket i sin tur innebär att de eventuellt kommer att levereras i olika paket vid olika tillfällen. Det bästa är att du alltid får billig frakt oavsett hur många par du beställer. Nu rockar vi sockorna!