Kundservice

Nätverkskabel

5 838 fynd

Här hittar du mängder av nätverkskablar i olika längder och färger. Hos Fyndiq hittar du allt du behöver till låga priser med snabb leverans.


Filtrera

Nätverkskablar hos Fyndiq

En nätverkskabel är precis som namnet avslöjar en kabel som används för att ansluta en enhet till ett nätverk. Detta kan till exempel vara en dator eller router. Det finns ett flertal olika typer av kablar som alla lämpar sig för olika hastigheter. Några av de vanligaste kablarna är cat5e, cat6 och cat7 samt supersnabba cat8. En cat5e kabel är den vanligaste typen av nätverkskabel och har en överföringshastighet på 1 Gbit/s. En cat6 kabel lämpar sig för högre hastigheter upp till 10 Gbit/s. Den sistnämnda kabeln, cat8, är för ännu snabbare förbindelser på upp till 40Gbit.

Vilken kabel ska du väljä

Om du ska dra egna nätverkskablar hemma är det ett smart drag att använda den senaste tekniken och välja en av de senare modellerna. Tänk även på att din routers kapacitet påverkar överföringshastigheten så välj gärna en kabel som kan leverera samma hastighet. Hos oss hittar du alltid ett stort utbud av nätverkskablar och tillbehör. Vi har både långa och kortare kablar och många av produkterna finns även i olika färger.