Kundservice

Fynda billig sovmask online

10 200 fynd


Filtrera

Vad är en sovmask?

En sovmask är ett stycke tyg som träs för ögonen när du ska sova. Sovmasken har ett band bak som träs runt huvudet och där själva masken sitter framför ögonen för att motverka att ljus tränger in utifrån. Det blir då lättare att sova eller slippa vakna under sommaren när solen går upp redan mitt i natten. Sovmasken följer ansiktets konturer och har en form som passar vid näsan och ögon. Den kan också ha vadderade kanter vara helt fylld av vadd för att sluta tätt om ögonen så att ljuset verkligen hålls på avstånd.

Vad kostar en sovmask?

Sovmasker är prisvärda produkter med lång livslängd. Den kostar vanligtvis inte över 100 kronor om den inte är gjord av dyrare material som skönt silke eller ekologisk bomull, till exempel. En 3D-mask med vaddering kan också kosta lite mer. Dock är det ingen dyr produkt och tvättar du den med jämna mellanrum så håller den sig fräsch länge. Hos Fyndiq hittar du många olika sovmasker som passar till dina sömnbehov och din pyjamas. Välj mellan olika material och färger.

Varför sova med sovmask?

En sovmask är framför allt tänkt att utestänga ljuset så att det inte sipprar igenom dina ögonlock när du sover eller ska sova. Detta kan vara skönt när du är ute och campar eller sover i ljusa rum utan gardiner eller persienner, alternativt om du är extremt ljuskänslig och vill vara säker på att ha det mörkt omkring dig. En sovmask är också förträfflig när du vill ta dig en tupplur mitt på dagen när solen står högt på himlen. Det finns alltså många fördelar med att sova med sovmask.

Finns det fördelar att sova med mask?

Om du vill ha bort ljuset från ansiktet så är det en stor fördel att kunna dra fram sovmasken. Det kan komma stunder på dygnet då du vill somna in utan att bli störd, som exempelvis vid en flygresa, i baksätet på bilen eller när du ligger och slumrar utomhus i hängmattan. Är du dessutom ljudkänslig är en sovmask i kombination med ett par öronproppar det bästa. Då utestänger du både ljud och ljus.