Enkortsdator

17 Fynd

Fynda enkortsdatorer hos Fyndiq

Hos Fyndiq hittar du ett brett sortiment av enkortsdatorer, på engelska känt som Single Board Computers (SBC). Vårt enorma sortiment fylls på dagligen så att du hittar produkter du behöver till ett konkurrenskraftigt pris. Behöver du mer inspiration innan du shoppar vidare? Vi har sammanställt nödvändig information nedan gällande enkortsdatorer.

Vad är en enkortsdator?

Som namnet antyder, är en enkortsdator en komplett dator som får plats på ett så kallat kretskort. De behöver med andra ord inte olika instickskort för att fungera som andra datorer behöver. En enkortsdator innehåller nödvändiga komponenterna som krävs för effektiv drift. Till exempel mikroprocessorn, RAM-minnet och en kortplats för operativsystemet. Å andra sidan har enkortsdatorer en begränsad hårdvara.

Vad kan du använda en enkortsdator till?

Den största fördelen med en enkortsdator är att den har ett flexibelt och brett användningsområde. De används för i princip allt som persondatorer används till. Dessutom, tack vare dess storlek, används enkortsdatorer till mycket mer. Endast din fantasi kan sätta stopp för användningen. Framförallt för de teknikintresserade är enkortsdatorer ett perfekt ställe att börja på om du vill exempelvis bygga din egna router eller hemelektronik.

Vad ska du tänka på när du köper en enkortsdator?

Precis som när du köper en vanlig persondator så bör du tänka efter innan vad du är ute efter. Extradelar till enkortsdatorer är svåra att koppla ihop tack vare dess konstruktion så därför är det viktigt att välja rätt från början. Exempelvis ska du fundera på kapaciteten och arbetsminnet på kretskortet. Utöver det är det viktigt att förstå vilket operativsystem du vill använda och om du vill att din enkortsdator ska vara kompatibel med ett specifikt system. Dessutom bör du fundera på användning av funktioner som exempelvis kamera och Bluetooth i och med att prestandan varierar mellan olika typer av enkortsdatorer.

Har du frågor eller behöver du hjälp?

Tveka inte att höra av dig till oss på Fyndiq. Vår personal hjälper dig gärna och tack vare vår effektiva webshop kan du få all hjälp du behöver bekvämt från ditt eget hem.

Bläddra igenom vårt sortiment redan idag. Hitta inspiration av allt du kan skapa med hjälp av en enkortsdator.