Vattendunkar

78 Fynd

Vattendunkar är alltid bra att ha hemma. Oavsett om det är inför kommande fjällvandring eller om vattnet i huset skulle stängas av. Köp en vattendunk här!


Vattendunk - Användningsområden

Att ha en vattendunk med vatten hemma är ett bra sätt att säkerställa att det finns vatten tillgängligt om det skulle bli problem med vattnet i hemmet.

Om du ska långtidsförvara vattnet i en vattendunk hemma så är det bra att det är en mörk dunke i kraftig plast. För längre hållbarhet på vattnet är det viktigt att förvara vattnet mörkt och svalt. Innan du fyller på vattendunkarna med vatten är det viktigt att rengöra dunkarna med ett milt diskmedel så att de är rena och bakteriefria.

Vattendunkar är även väldigt bra att ha med under fjällvandringar när det är ont om vatten där du är, för att försäkra dig om att du har tillräckligt med vatten för att dricka, laga mat och diska.

Om du har en sommarstuga eller ska på campingsemester så är vattendunkar utmärkta att ha på plats om det skulle bli brist på vatten av någon anledning.

Olika typer av vattendunkar

Beroende på användningsområde så passar olika vattendunkar olika bra.

  • Vattendunk i kraftig plast: kraftiga vattendunkar passar bra för långtidsförvaring av vatten
  • Hopfällbar vattendunk: Om du inte tänkt använda den direkt så är det smart med en vattendunk som du kan fälla ihop och plocka fram vid användning
  • Vattendunk med kran: Väldigt smidigt om man vill kunna hälla upp vatten från dunken i mindre flaskor eller glas
  • Flexibel vattenplastpåse: En väldigt nätt påse för förvaring av vatten, precis som de hopfällbara dunkarna så går den här bra att vika ihop när den inte används