Kundservice

Fynda chokers på nätet idag

11 900 Fynd

Filtrera

Vad är choker halsband?

Ett choker halsband är ett halssmycke som bärs tight runt halsen och finns i en mängd olika material och utföranden. Vissa är enkla, medan andra är utsmyckade med hängen, paljetter, eller av andra olika slag. Halsbandet är ofta justerbart i storleken och passar därför de flesta.

Vad betyder choker halsband?

Ordet choker kommer från engelskans ”choker” som översatt betyder ”hög krage” eller ”kraghalsband” och har fått ge sitt namn åt detta trendiga halssmycke just eftersom det ska sitta tight runt halsen – likt en krage. Choker halsbandet har alltså inte fått sitt namn från ordet ”choke” som många tror eftersom det rent översatt betyder ”sätta i halsen” eller ”kväva”, vilket gett upphov till missuppfattningen.

Vilken sorts material finns choker halsband i?

Choker halsband finns i en mängd olika utföranden, färger och former. Vissa är till exempel utsmyckade med olika typer av hängen som föreställer allt från planeter, dödskallar och peace-tecken till blommor, djur och hjärtan. Du kan dessutom fynda chokers i regnbågens alla färger och i olika material såsom bland annat silverskimrande metall, neutral eller färgsprakande plast, mörkt läder och annan textil såsom sammet och skir spets.