Kundservice
StartsidaSport & FritidHusdjurKatt
Klösträd & Klösmöbler

Klösträd och klösmöbler

2 960 Fynd

Letar du efter ett nytt klösträd till din katt? Hos oss på Fyndiq kan du hitta massvis av klösmöbler som din katt gärna sätter klorna i. Fynda bland hundratals olika varianter av klösmöbler som kommer göra att din katt väljer klöspelaren över soffan.


Fynda billiga klösträd online

Tröttnat på att katten vässar klorna på möblerna hemmä Då har vi den perfekta lösningen för dig, nämligen massor av billiga klösträd, klöspelare och klösmöbler för våra fyrbenta kissar att sätta klorna i. Hos oss kan du välja bland hundratals modeller i olik färg och storlek så att du kan hitta något som passar ditt hem och kisse.

Tänk på detta innan du köper en klösmöbel

Var noga med att kontrollera klösmöbelns storlek innan du klickar hem den så att du kan säkerställa att den får plats, vissa möbler är nämligen så höga som hela två meter! Tänk efter hur stor yta du kan avvara och läs sedan mer om längd, höjd och bredd i produktbeskrivningarna. För dig som bor väldigt litet kan ett tips vara att välja ett träd som går på höjden istället för bredden och att titta närmare på olika sorters möbler till din katt. En mindre klöspelare får man ofta plats med i någon av hemmets vrår och kan lätt kompletteras med en mysig kattkoja. Ett mindre boende kräver ofta ett mindre klösträd men det behöver inte vara sämre för det så länge katten får något att sätta klorna i, vi har många små och bra modeller att välja mellan som får katten att välja trädet framför möblerna. Fundera även på vilken funktionalitet du önskar att ditt klösträd ska ha baserat på vad din katt tycker om allra mest. Vad är viktigast för din katt? Kanske är det att kunna klättra så högt som möjligt, en lugn koja högt upp för långa tupplurar eller leksaker och roliga bollar att fånga.

Därför behövs klösträd

Har du en katt som vägrar sluta klösa på dina möbler? Det är inte lönt att bli arg på katten. Faktum är att klösandet är ett helt normalt beteende hos alla katter eftersom de måste klösa för att vara nöjda och vässa till klorna. Problemet är bara att din soffa inte blir mindre sönderklöst för det. Lösningen heter klösträd, och sådana har räddat många möbler genom åren. Det finns många andra fördelar med att införskaffa ett klösträd eftersom det tillgodoser många av kattens behov. Din kisse får någonstans att krypa till kojs när den känner sig trött. Den får en perfekt yta att vässa sina klor på. Den får förstås också en pelare där den kan klättra högt, leka och skutta mellan olika plattformar med roliga leksaker att fånga. Att katten får tillräckligt med stimulans är väldigt viktigt och ett katträd hjälper till även här.

Varför klöser katter?

Katter klöser faktiskt av olika anledningar. En av de rent biologiska anledningarna är helt enkelt att visa att det är hen som bestämmer i området. Doften är svår att känna för oss människor men för andra katter och djur i närheten känns den. Utan att du vet om det kanske din sönderklösta soffa säger ”Den här platsen är upptagen” på kattspråk. En annan anledning till varför man bör skaffa klösträd till sin katt är för dess motion. Katter gör nämligen av med energi genom att klösa.

Glöm inte att belöna din katt

Alla gillar belöningar, oavsett om du är människa eller djur. När din katt har valt klösträdet framför dina möbler bör du visa katten att det uppskattades, och vad är inte ett bättre sätt att göra det på än genom en kattgodis eller två.


Vad är några bra tips för att välja det perfekta klösträdet till min kisse?

Tänk på storleken, stilen och din katts favoritaktiviteter när du väljer klösträd. Hitta ett träd som passar hemma och låter katten klättra, ta en skön tupplur och leka med sina spännande leksaker. Glöm inte att det ska vara både praktiskt och snyggt!

Hur hittar jag den ultimata klösmöbeln för min katt och mitt hem?

Fundera på utrymmet i ditt hem och vad din katt gillar mest. För trånga utrymmen, satsa på ett smidigt, högt träd och kanske en gosig kattkoja. Kom ihåg att läsa produktbeskrivningarna för måttinfo och se till att möbeln matchar både din katts behov och din inredningsstil!