Alltid 9 kr frakt

Snabba leveranser

1.6 miljoner kunder

Har handlat hos oss

Stort utbud

Över 2 miljoner produkter

Populära varumärken

2 655 att välja bland!
Varumärken
RENSA Valda: Lalique, La Femme

Fynda billig Parfym på nätet!

Vad är parfym?

Parfym är en vätska som är skapad för att få oss att lukta gott och det finns både damparfym, herrparfym och olika unisexparfymer som passar hon, han och hen! Bra att känna till är att det finns olika parfymtyper att välja på: Eau de Parfum (EdP), Eau de Toilette (EdT) och Eau de Cologne (EdC). Skillnaden mellan dessa är hur mycket och hur länge de doftar.

Hur länge håller parfym?

Hur länge en parfym doftar beror på vilken sorts parfym du köpt eftersom EdP, EdT och EdC har olika doftkoncentration. Ju högre doftkoncentrationen är desto mer och längre doftar parfymen. Eau de Parfum har högst koncentration vilket också är anledningen till att EdP doftar mer intensivt, håller längre och kan vara lite dyrare att köpa. Både Eau de Toilette och Eau de Cologne innehåller mindre parfymolja vilket kan göra dem billigare i pris, men det innebär också att doften inte håller längre än 1,5–3 timmar till skillnad mot en Eau de Parfym som kan hålla hela 5 timmar.

Vilken parfym passar mig?

Det bästa sättet att hitta en parfym som passar just dig är genom att pröva dig fram. Fundera kring vilka sorts dofter du tycker om och välj sedan parfym utifrån den doftfamiljen, det finns till exempel blommiga, fuktiga, orientaliska och godisparfymer att välja mellan. Det är också bra att tänka till kring när du ska bära parfymen. Både EdT och EdC parfymer är milda i sin doftintensitet och passar bra till vardags, medan en EdP är doftar mer och kan kännas tung att bära varje dag.

Varför har man parfym på handlederna?

Anledningen till varför parfym gärna ska sättas på handlederna eller på halsen samt bakom öronen är för att blodkärlen här ligger väldigt nära hudens yta och värmer upp dessa områden. När parfym kommer i kontakt med värmen doftar den mer intensivt, håller sig längre och sprids snabbare.