Alltid 9 kr frakt

Snabba leveranser

1.6 miljoner kunder

Har handlat hos oss

Stort utbud

Över 2 miljoner produkter

Populära varumärken

2 655 att välja bland!

Fynda billig resväska här

Vad är en resväska?

En resväska används för att packa ned kläder och hygienartiklar med mera för att ta med sig när man är ute på resa. Resväskor kan vara större eller mindre beroende på om du vill checka in ditt bagage eller om du vill ta det med dig som handbagage. Då brukar väskan dock kallas för kabinväska och måste följa vissa mått. Det är bra att välja en resväska med funktioner som lås, teleskophandtag, extra fack och inte minst ett tåligt material som är slitstarkt när flygplatspersonalen slänger och dänger med den. Välj även en resväska med hjul så att du slipper bära den under långa sträckor, utan kan dra den smidigt och bekvämt.

Hur stor resväska behöver man?

Resväskans storlek har att göra med hur mycket bagage du behöver eller vill ta med dig. Ska du resa långväga och vara borta ett tag kan du behöva en riktigt stor väska som rymmer det mesta. Om du endast ska åka på weekend-tripp eller en affärsresa kan en kabinväska räcka. En kabinväskas mått bör dock inte överstiga 55 x 40 x 23 cm. När det kommer till incheckad resväska kan gå över dessa mått utan problem. Tänk dock på vikten som inte får överstiga flygbolagets maxvikt.

På Fyndiq hittar du resväskor i olika storlekar och i olika material som är lätta att dra och packa. Välj en enskild resväska eller köp ett enhetligt kabinväskor och för att checka in. Välj mellan ett flertal varumärken.

  • Samsonite
  • VidaXL
  • Trunky
  • American Tourister
  • TecTake

Vad är bäst: hård eller mjuk resväska?

Välj gärna en resväska som varken är för hård eller för mjuk. En mjuk resväska ger inte tillräckligt stöd åt innehållet och en alltför hård väska kan gå sönder om den faller i backen eller hanteras med ovarsamhet.

Om du ska bära resväskan en längre tid kan det dock vara bättre med ett mjukt material som känns skönt mot ryggen. Det kan också vara en idé att köpa en mindre, mjuk resväska som kan packas i en större och hårdare variant av t.ex ABS plast.

Hur packar man en resväska?

Det här med att packa en väska kan vara lite klurigt, men en tumregel är att utnyttja så många hålrum som möjligt. Gör bollar av strumpor och lägg gärna i skorna som får fylla ut istället för att ta plats. Använd skärpen att sätta i skjortkragen. Där tar de lite plats och ger även stöd åt kragen som inte plattas till. Använd facken för hygienartiklar och stäng till ordentligt så att inget kan läcka ut. Med lite övning kommer du att kunna packa resväskan som ett proffs.