Alltid 9 kr frakt

Snabba leveranser

1.6 miljoner kunder

Har handlat hos oss

Stort utbud

Över 2 miljoner produkter

Populära varumärken

2 655 att välja bland!

Fynda billiga munskydd här

Billiga munskydd att fynda smidigt online!

Vill du ha ett munskydd? Här finns massor av olika varianter att välja och vraka bland! Vad sägs till exempel om ett med en glad mun målad på eller kanske ett lite coolare munskydd i svart färg? Munskydd kan användas inom en rad olika yrken och är kanske vanligast inom vården, men något som blir allt populärare är munskydd även i vanliga vardagen. Kanske har du sett en medresenär i kollektivtrafiken bära ett munskydd? Det är vanligtvis inte för att hen tror att alla andra är sjuka utan personen bär troligtvis skyddet för att bespara alla andra sina egna bakterier. Kolla in det stora sortimentet av billiga munskydd och hitta ett som du gillar – här finns både roliga, professionella och annorlunda munskydd för alla tillfällen!

Roligare på jobbet med snyggt munskydd! Jobbar du som tandsköterska, vårdbiträde eller är läkare är det inte alltid så roligt att bära samma sorts munskydd varje dag, så varför inte köpa hem några egna? Här finns söta munskydd i regnbågens alla färger, så varför inte matcha färgen på skyddet med färgen på dina kläder? Ett 50-pack munskydd med aktivt kol filtrerar bort både dina egna och andras bakterier plus att de effektivt gör att du slipper andas in damm – perfekt för storstädningen hemma bland annat! Passa på att fynda redan idag!

Tips på ett lyckat köp! Ska du använda munskyddet inomhus eller utomhus? Läs igenom skyddets produktbeskrivning så får du information om hur du använder munskyddet på bästa sätt! Har du några frågor kring din order eller vill du reklamera ditt köp? Kontakta gärna oss på Fyndiqs kundtjänst så hjälper vi dig med ditt ärende! Hos oss har du alltid öppet köp i enlighet med konsumentköplagen och vi hjälper dig med eventuella returer. Fynda loss ordentligt och välj att betala direkt, med delbetalning eller att betala med faktura. Observera! När produkten du köper levereras plomberad så får plomberingen inte brytas, produkter med bruten plombering inkluderas inte i ångerrätten.

Så fungerar Fyndiq! Fyndiq har samlat nätets alla fynd under samma tak och produkterna kommer från tusentals olika butiker runt om i hela Sverige. När du beställer fler än en produkt är chansen stor att dessa skickas från separata butiker och kan levereras i olika paket vid olika tillfällen. Välj vilket leveranssätt och betalningsalternativ som passar dig bäst! Vi satsar på snabba leveranser och billig frakt – oavsett om du köper en eller flera produkter vid samma tillfälle.

Varför munskydd?

Munskydd kan vara en bra idé av flera olika anledningar. En mask filtrerar nämligen bort farliga partiklar ur luften som vi andas. Det kan exempelvis handla om radioaktivitet, rök, smittor eller damm. Inom vissa yrken är man särskilt utsatt för partiklar som kan ge svåra besvär. Ofta kräver dessa arbetsförhållanden att den som utför arbetet använder mask. För att inte riskera att andas in luft som kan orsaka svåra sjukdomar väljer många att använda munskydd.

Så fungerar munskydd

Ett munskydd är konstruerat på ett sätt som gör att det kan fånga upp oönskade mikroorganismer. Skyddet består av ett antal olika filter som stoppar smittan, röken eller vad det än kan vara som utgör faran. Viktigt att poängtera är att denna typ av skydd kan skydda mot droppsmitta, men inte luftburen smitta. Munskydd syftar också till att skydda omgivningen från eventuell smitta som personen med skyddet bär på. För att skydda både bärare och omgivning så effektivt som möjligt så är alla skydd skapade efter människans anatomi. De placeras över näsa och mun och är konstruerade för att kunna hålla tätt för alla människor.

Olika typer av munskydd

Farliga partiklar kan ha olika storlekar. Därför finns det också munskydd som skyddar mot olika koncentrationer.

FFP1

Den här typen av munskydd används för miljöer där luften man andas kan orsaka problem med hälsan. Det kan också handla om att luften skapar irriterad andning eller att man vill undvika otrevlig lukt. Ofta används dessa skydd inom byggindustrin. Även personer som arbetar med livsmedel kan använda denna typ av skydd. FFP1 skyddar mot atoxiskt damm, det vill säga damm som inte innehåller gifter. 4/5 av partiklarna som är mindre än 0,6 μm kan filtreras med hjälp av skyddet.

FFP2

Munskydd av typen FFP2 används i miljöer där endast får finnas ca 10% läckage. Det är vanligt att skydden används i miljöer där luften kan vara direkt skadlig för personen som andas in den. Det kan exempelvis handla om svår rök eller skadligt damm som man till varje pris bör undvika att få i sig. Ofta används den här typen av munskydd inom gruvindustrin, en bransch där man löper stor risk att få i sig dåliga ämnen. Även människor som arbetar inom metallindustri löper risk att få i sig farliga ämnen och brukar därför använda FFP2-skydd.

I vissa fall krävs munskydd av typen FFP2 för att luften kan åsamka omedelbar skada för exempelvis andningssystemet. I andra fall kan handla om aerosoler eller rök som ger svåra sjukdomar längre fram. En sådan sjukdom kan exempelvis vara lungcancer. En viktig skillnad mellan FFP2 och FFP1 är att den förstnämnda skyddar mot fibrogeniska partiklar.

FFP3

För den som behöver maximalt skydd från att andas in den omgivande luften är munskydd av typen FFP3 att föredra. Dessa skyddar mot föroreningar av många olika typer. Det kan exempelvis handla om skadliga ämnen i damm, aerosoler och farlig rök. 99% av alla skadliga partiklar upp till 0,6 μm filtreras bort. Detta är särskilt viktigt då reglerna säger att endast 5% läckage får finnas. Även radioaktiva partiklar kan filtreras bort av den här typen av munskydd. För människor som arbetar med kemi är FFP3-skydd vanliga att använda på daglig basis.

Att tänka på när du sätter på munskydd

För att du ska få maximalt ut av ditt skydd så är det viktigt att använda den på korrekt sätt. Nedan följer några rekommendationer på hur du bär tänka kring användandet av ditt munskydd.

  • Tänk på att du bör vara ren om dina händer då du sätter på skyddet. Det är därför viktigt att du tvättar händerna ordentligt med tvål och gärna handsprit om det är tillgängligt.
  • Se till att ditt munskydd sätts på ordentligt. Skyddet ska placeras över både näsa och mun. För att det ska skydda dig maximalt är det viktigt att det inte finns några springor som släpper igenom oönskade partiklar.
  • När du väl bär masken är det viktigt att du låter den vara ifred. Om du är ovan vid att bära munskydd så kan det falla sig naturligt att få och då röra området kring munnen med händerna. Därför är det bra att du tvättar händerna ordentligt, utifrån att du råkar röra vid ditt skydd.
  • Använd inte engångs-skydd fler än en gång, vilket namnet förstås redan tipsar om. När du märker att ditt engångsskydd börjar bli fuktigt är det dags att byta ut.
  • Även när det är dags att ta av engångs-skyddet är det viktigt att försöka undvika att röra framsidan. Ta därför av den genom att greppa remmarna runt öronen och dra av den. Släng munskyddet i en soptunna med ordentligt lock och se till att tvätta händerna med tvål och handsprit direkt.

Munskydd hos Fyndiq

På Fyndiq säljer vi munskydd av varierande pris och utförande. Vi tillhandahåller med både engångsartiklar och skydd som går att använda vid flera tillfällen. Av de produkter som vi säljer så har skydden olika många skyddande lager. Beroende på i vilket syfte du ska använda ditt munskydd så kan olika lösningar vara att föredra.

Engångsskydd

Om du vet med dig att du kommer att behöva munskydd för flera upprepade tillfällen finns våra 10-pack. Du får då 10 munskydd som du använder en gång för att sedan slänga. Dessa lösningar går också att få i form av paket med färre skydd. Vi rekommenderar att du inte använder skydden längre än tre timmar. Vanligt är att använda den här typen av skydd i sterila miljöer och i industrimiljöer.

Övriga munskydd

För den som använder munskydd relativt ofta kan engångsskydd kännas ohållbart. För dessa personer erbjuder vi på Fyndiq rejälare skydd som går att använda vid upprepade tillfällen. Vi säljer munskydd av både typ FFP2, FFP1 och FFP3 som på ett effektivt sätt ventilerar värme och fukt som bildas innanför skyddet. Dessa lösningar är gjorda i mjuk och komfortabel textil och är överlag bekväma att bära.