Kundservice

Köp Munskydd online

3 759 fynd

Hos Fyndiq hittar du alltid ett stort utbud av munskydd och andningsskydd för alla syften och behov - både enstaka och i flerpack. Läs mer om hur du använder skydden på bästa sätt i respektive produktbeskrivning. Som med allt annat på Fyndiq så erbjuder vi bra priser och snabba leveranser.


Filtrera

Köp munskydd online

Hos Fyndiq hittar du ett enormt sortiment av munskydd i alla tänkbara modeller för alla behov. Vi har både engångsmunskydd i olika varianter, tvättbara munskydd och munskydd i flerpack. Självklart kan du även köpa andningsskydd i både klass FFP2 och FFP3.

Så använder du ett munskydd

Munskydd har länge använts inom vården och inom yrken som där man utsätts för skadliga ångor eller andra partiklar i arbetsmiljön. I samband med Corona och pandemin används numer munskydd av många fler än så och är även rekommenderat att använda i vissa situationer där det inte går att hålla avstånd till andra.sedan början av 2021 rekommenderas munskydd till exempel inom kollektivtrafiken.

Du använder ett munskydd genom att placera det över mun och näsa med hjälp av fästena som du sätter bakom varje öra. Tvätta händerna noggrant både när du sätter på och tar av ditt skydd.

Olika typer av munskydd hos Fyndiq

Hos oss kan du köpa många olika typer av munskydd; FFP1, FFP2, FFP3, tvättbara munskydd i tyg och designade munskydd med motiv.

Så sätter du på munskyddet

För att skydda dig själv och din omgivning på bästa sätt är det viktigt att du:

  • tvättar eller spritar händerna innan du tar på ditt skydd

  • säkerställer att skyddet sitter på bra, både över näsa och mun

  • låter din ansiktsmask vara och undviker att peta på det, eller tar på och av det

  • inte använder ett engångsmunskydd mer än en gång

  • kastar ett använt skydd i papperskorgen och inte på marken

Vilken sida som ska vara utåt beror på vilken typ av skydd du köper, de färgade har alltid den färgade sidan utåt.

Att tänka på inför köp

Innan du handlar ett munskydd så är det viktigt att du läser på om de olika skydden som finns så att du väljer rätt utifrån dina behov. Det finns många olika typer av skydd som skyddar dig och din omgivning på olika sätt. Vanliga munskydd skyddar primärt din omgivning och andningsskydd av högre säkerhetsklass skyddar dig själv från partiklar och aerosoler i din omgivning. På Fyndiq hittar du även andra produkter som visir och plasthandskar.