Kundservice

Silikonformar

23 980 fynd

Nyckeln till att göra perfekt formade muffins, cupcakes och andra bakverk är ofta att använda en silikonform av hög kvalitet. Silikonformar är den bästa typen av formar, eftersom de är lätta att rengöra, kräver väldigt lite olja eller fett, och de tål snabba temperaturväxlingar från 220 grader celsius till 0 grader.


Filtrera

Oavsett om du vill göra frusen glass och ha isbitar i frysen eller baka muffins i ugnen är silikonformar den smidigaste typen av formar du kan använda dig av. Med många sorter att välja mellan, är vi övertygade om att du kan hitta den perfekta silikonformen för dina behov här på Fyndiq till ett bra pris.

Silikonform bakning

Det finns många fördelar med att baka med silikonformar jämfört med att baka med metallformar. Silikonformar kan vara lite dyrare och lite mindre tåliga än bakformar av metall, men dessa smärre nackdelar kommer sannolikt inte att väga tungt mot de många fördelar som bakning med silikonformar ger.

Om en vanlig bakplåt av metall tas direkt från en ugn in i en frys så kan den bli skadad men detta skulle inte skada en silikonform. Dessutom kräver silikonformar inte nödvändigtvis olja eller fett, även om tillsats av lite olja kan hjälpa till att snabbt rengöra plåten. Rengöring av silikonformar är verkligen mycket lättare, eftersom du kan stoppa dem direkt i diskmaskinen och det finns ingen risk för att de blir buckliga, flagnar eller rostar med tiden.

Detta är bara några av de viktigaste fördelarna med att använda silikonformar i motsats till att använda bakformar av metall.

Silikon muffinsformar

Ett av våra favoritverk att baka med våra silikonformar är muffins. Silikon muffinsformar är ett bra exempel på hur mycket lättare det är att använda och rengöra silikonformar. Du kan först smörja muffinsformen lätt och sedan lägga i din smet. Sedan kan du, precis som med vilken annan form som helst, sätta in den i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter innan du tar ut den och provar en eller två muffins. Om du vill sätta in brickan i frysen och sedan ställa in dina muffins i mikron senare går det bra, eftersom silikon muffinsformarna är extremt flexibla.

Vi är övertygade om att du kan hitta den perfekta formen och storleken på silikonformen till ett bra pris här på Fyndiq nästa gång du tänker baka.