Kundservice

Köksredskap

200 060 fynd

Vad du kan laga är till stor del begränsat av och möjliggörs av det köksredskap du har tillgång till. Det finns några typer av absolut nödvändiga köksredskap, liksom många andra som ger dig möjligheten att laga till precis vad som helst. För att laga alla typer av god mat har vi samlat ett brett urval av kvalitets köksredskap åt dig till bra priser.


Filtrera

Köttkvarnar

En av de mer avancerade, men kraftfulla köksredskapen som du kan ha i ditt kök är en köttkvarn. Att göra egna hamburgare, köttbullar eller korvar är möjligt med din egen köttkvarn. Att använda en köttkvarn ger förtroende eftersom du kan kontrollera exakt vilket kött du äter. Att känna till och kontrollera köttet som du äter kan leda till en enorm ökning av kvaliteten på maten du äter. Du kan också ha din köttkvarn för många andra användningsområden förutom kött.

En köttkvarn kan även användas för grönsaker, nötter, spannmål och så mycket mera för att enkelt göra ett antal annars svårtillagade rätter. Potatis kan mosas till gnocchi, kikärter till falafel och frukt till sylt. Du kan också använda din köttkvarn för att mala upp lax eller annan fisk för att göra dina alldeles egna skaldjursburgare.

Skärbrädor

Det finns faktiskt flera viktiga faktorer att tänka på när du ska välja rätt skärbräda för ditt kök. Medan många väljer träskärbrädor, eftersom de tycker att de ser bäst ut, är träskärbrädor generellt sett dyrare och tyngre än andra alternativ. De är inte heller bra för matlagning av kött och proteiner, eftersom träskärbrädor absorberar vätskor och kan förorena nästa föremål som du ska laga mat på. En skärbräda av bambu kan vara ett bra alternativ för att likna en skärbräda av trä utan att den suger upp för mycket vätskor.

Plastskärbrädor är billigare och lättare att rengöra, men de kan skadas av vassa knivar och kommer att behöva bytas ut så småningom. Slutligen finns det gummiskärbrädor som i allmänhet är dyrare, men de absorberar inga vätskor och är mycket hållbarare. Gummiskärbrädor är också bra för dina knivar. Andra typer av skärbrädor kan göra dina knivar slöa med tiden. I slutändan har varje typ av skärbräda sina egna fördelar och nackdelar, men det är alltid viktigt att ha minst en skärbräda i köket.

Durkslag

Ett durkslag är ett annat viktigt köksredskap som du behöver för att få glädje av att ha pasta, ris och vältvättade grönsaker. Ett bra durkslag skall inte bara kunna dränera vattnet och hålen får inte vara för stora då det också skall också kunna släppa igenom allt annat som du vill ha kvar. Ett durkslag måste dessutom vara lätt att rengöra och hantera med praktiska krokar och handtag. Rätt durkslag för dina behov avgörs dock till stor del av vilka sorts ingredienser du vill spola av. Tänk på att det bästa durkslaget för pasta kommer i allmänhet inte att vara det bästa durkslaget för ris.

Detta är bara några exempel på de många köksredskap du kan hitta här på Fyndiq till bra priser. Vi hoppas att du kommer att tycka om att laga mat med ditt nya köksredskap. Smaklig måltid!